Workshopy
Pořádám interaktivní semináře pro firemní klientelu pro poznání, jak spolu jídlo, rozum, tělo a naučené myšlení a chování fungují, pro pochopení zákeřnosti obezity jako záludného skrytého nepřítele a tichého zabijáka, a pro objevení nezbytnosti včasné změny, která je snadná, lehká a hravě zvládnutelná.
Štíhlý podnik
Co obsahuje projekt Štíhlý podnik a proč si jej zvolit pro svou firmu? Většina z nás neřeší svoji hmotnost, protože vyšší váhu pokládá za estetický problém. Jenže ona většinou vede přímo ke smrti. Každý si chce zachovat co nejlepší zdraví až do důchodu, vyhnout se zbytečným zdravotním komplikacím, ale komplexní péče tu chybí. Projekt dokáže jednoduchým způsobem včlenit do fungování firmy základní programy na zlepšení péče o zdraví. Workshop rozebere jednotlivé moduly projektu a vysvětlí jejich funkci. Délka trvání 2 hodiny.
Obsah:
- Proč máte potíže s váhou
- Jak Vás obezita zabije
- Co máme v hlavě – dogmata a poučky a proč jsou špatně
- Všímavost v jezení
Projekt Štíhlý podnik – představení jednotlivých modulů
- Proč jej zvolit
- Péče o zdraví
- Úprava firemního stravování
- Zlepšení pohybu
- Skupinový interaktivní mentální koučink
- Motivační programy
- Firemní benefity
Všímavé jezení
Interaktivní intenzivní dvoudenní workshop (dva dny s dvoutýdenním odstupem)
Workshop zaměřený na všímavost v jezení a psychologický přístup k jídlu. Opravdu si uvědomujete, co a jak jíte? Nebo jíte bezhlavě? Dozvíte se, jak jídlo, tělo a mozek spolu fungují. Zjistíte, jak nás v jezení ovlivňují emoce, prostředí a poučky, které máme od dětství v hlavě. Vysvětlím vám, proč nefungují diety. Naučím vás, že můžete jíst vše, když víte kdy a v jakém množství. Vydejme se spolu na dvouhodinou cestu za všímavým jezením.
Obsah:
První den (4 hodiny):
- Co je všímavé jezení
- Jak jíme, když ztratíme rozum
- Jak se vyhnout chutím
- Proč je důležité, kde jíte
- Jak zařadit jezení do denního a pracovního rytmu
- Diskuze
Druhý den – s 14-denním odstupem (4 hodiny):
- Proč nefungují diety
- Co skrývají nápoje
- Jak jíst o dovolené, vánocích, oslavách, při návštěvě restaurace
- Jak si udržet vlastní styl jezení a nepropadat panice
- Kde dělám chybu a jak ji napravím
Na jídlo s rozumem
Workshop zaměřený na všímavost v jezení a psychologický přístup k jídlu. Opravdu si uvědomujete, co a jak jíte? Nebo jíte bezhlavě? Dozvíte se, jak jídlo, tělo a mozek spolu fungují. Zjistíte, jak nás v jezení ovlivňují emoce, prostředí a poučky, které máme od dětství v hlavě. Vysvětlím vám, proč nefungují diety. Naučím vás, že můžete jíst vše, když víte kdy a v jakém množství. Vydejme se spolu na dvouhodinou cestu za všímavým jezením.
Obsah:
- Souhra rozumu, těla a jídla při jezení a co způsobuje bezhlavé jezení
- Jaká jsou Vaše dogmata o jídle a proč jim nevěřit
- Co je všímavé jezení a jak si je osvojit
- Vychutnejte si jídlo – poprvé a již navždy